AKCIJA UPISA U ŠKOLU PLIVANJA, ”ZMAJEVSKIH 2+1”

Plivački Klub ”Zmaj-Alpamm-Tuzla objavljuje poziv za upis djevojčica i dječaka u školu plivanja ”Zmajček”.

POSEBNA PONUDA I AKCIJA ”ZMAJEVSKIH 2+1” ODNOSI SE SAMO NA NOVE/PRVE UPISE ZA VRIJEME TRAJANJA AKCIJE.

AKCIJA TRAJE OD 08.03. DO 08.04.2019. godine!

OPCIJE AKCIJSKE PONUDE:

 1. PLAĆATE REDOVNO PRVA DVA MJESECA (do 5-og u mjesecu), TREĆI MJESEC U POLA CIJENE.
 2. PLAĆATE ODMAH ZA PRVA DVA MJESECA, TREĆI MJESEC GRATIS.

Redovna cijene obuke u školi plivanja iznosi 50 KM mjesečno po osobi.

Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti (2014. godište).

Treninzi/obuka i upisi u školi plivanja se održavaju tokom cijele godine na bazenu Hotela ”Tuzla” (ulaz sa strane hotela od naselja Stupine), tri puta sedmično u sljedećim terminima:

 • srijedom i petkom od 17:30-18:30 i
 • nedjeljom od 09:30-10:30 sati.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pratiti putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm i You Tube kanala Plivački klub ZMAJ-Alpamm.

Tokom obuke u školi plivanja vaše dijete slijedom programa škole plivanja ”Zmajček” naučit će pravilno plivati sve četiri plivačke tehnike.

Oprema za početak:

 • kupaće gaćice-za dječake (ne šorc) / kupaći kostim za djevojčice
 • plivačka kapa (obavezno za dužu kosu)
 • peškir
 • papuče
 • fen
 • plivačke naočale

Cilj

Cilj rada u školi plivanja ”Zmajček” je da djeca kroz igru i zabavu savladaju osnovne plivačke elemente (disanje, plutanje, rad nogama, rad rukama, te koordinaciju rada rukama i nogama, skakanje u vodu na noge i glavu), te četiri osnovne plivačke tehnike: kraul, leđno, prsno i delfin, sa startom i okretom. Cilj je i transformacija antropoloških dimenzija kroz povećanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti djevojčica i dječaka.

Nakon završetka obuke u školi plivanja ”Zmajček” djeci se (uz zadovoljavanje određenih kriterija) nudi mogućnost nastavka treniranja i aktivnog bavljenja plivanjem u takmičarskom pogonu našeg kluba.

10 razloga zašto odabrati plivanje

 1. poboljšava snagu, izdržljivost i fleksibilnost
 2. razvija se kompletna muskulatura,
 3. poboljšava rad kardiovaskularnog i disajnog sistema,
 4. potiče izmjenu tvari/metabolizam,
 5. mala mogućnost ozljeđivanja,
 6. ne opterećuje zglobove,
 7. pozitivno utječe na rast i razvoj,
 8. razvija radne navike,
 9. pozitivno utječe na socijalizaciju,
 10. pozitivno utječe na psihički razvoj osobito na samopouzdanje.

 

Grčki učenjak Platon je svojevremeno rekao: 

”Čovjek nije učen dok ne nauči čitati, pisati i plivati”.

 

Plivačkom klubu ”Zmaj-Alpamm-Tuzla

Plivački Klub ”Zmaj-Alpamm-Tuzla (formiran 1993. Godine) je najbolji i najtrofejniji plivački klub u Tuzli i Tuzlanskom kantonu i jedan od najtrofejnijih u BiH. Plivači ovog kluba, koji su prve korake načinili upravo u školi plivanja ”Zmajček” učestvovali su na svim velikim plivačkim takmičenjima od Državnih, Balkanskih, Evropskih prvenstava, te na Mediteranskim i Olimpijskim igarama. Sve to omogučio je školovan i iskusan trenerski tim koji okuplja eminente i dokazane plivače stručnjake, te sadašnje i bivše plivače ovoga kluba koji zajedno sa trenutnim plivačima čine jednu veliku ZMAJ porodicu.

Glavna ideja oko koje smo izgrađivali strategiju kluba je naša škola plivanja ”Zmajček” koja je bila i ostala glavna okosnica svih aktivnosti Kluba. U 26. godina aktivnog rada uspjeli smo izgraditi najbolju školu plivanja u gradu i okolini, u kojoj je skoro 10.000 djece, uzrasta od 5 do 16 godina, naučilo plivati.

Kada broj djece i omladine vezanih za naš Klub, bilo kroz školu plivanja, bilo kroz takmičarske aktivnosti, uporedimo sa podacima o svim negativnim pojavama koje su u današnje vrijeme prijetnja mladima (droga, alkohol i drugi poroci), istinski smo ponosni na dosadašnji skoro dvadesetpetogodišnji rad i angažman na okupljanju mladih u i oko našeg Kluba.

Svima koji poznaju situaciju u sportu u našem okruženju, jasno je sa kakvim se poteškoćama svaki amaterski sportski klub, pa tako i naš, susreće. Samo svojim entuzijazmom i odricanjima, te uz pomoć roditelja naših članova i minimalnu pomoć organa i institucija (uglavnom lokalnih), uspijevamo održavati naše aktivnosti, realizirati zacrtane programe, prevazilaziti sami sebe i obezbijediti našim članovima i takmičarima osnovne uvjete za rad.

Ono što je za naš Klub, ali i za širu sportsku i društvenu javnost najvažnije, mi i dalje ostajemo dosljedni u našem osnovnom i prvobitnom cilju, i dalje godišnje okupljamo najmanje 300-400 djece od 5 do 16 godina u našoj školi plivanja.

Školu plivanja, trenažni proces, pripremu takmičara i sva takmičenja organiziramo na bazenu Hotela ”Tuzla”.

Jedini smo plivački klub koji u okviru svoje škole plivanja organizuje plivačka takmičenja i na taj način direktno vrši provjeru svojih trenažnih procesa kako kod djece tako i kod trenerskog kadra.

U Bosni i Hercegovini organizujemo najstarije plivačko takmičenje i jedino plivačko takmičenje u Tuzlanskom kantonu, ove godine zakazano za subotu 09.11.2019. godine, Međunarodni plivački miting ”Samir Ćirak-Ćiro” koje se nalazi u kalendaru LEN-a Evropske plivačke federacije.

 

Promotivni YouTube spot: Škola plivanja ”Zmajček”

Postanite dio ZMAJ porodice  !