Dominacija plivača Zmaja na Izboru najboljeg sportiste Tuzlanskog kantona za 2015. godinu

Čestitamo našim zmajevima koju su izabrani među najuspješnije sportiste na 22. manifestaciji Izbora sportiste Tuzlanskog kantona za 2015. godinu Mila Hrustić, Maid Sukanovic i trener Haris Hasić! Mili, Maidu i Harisu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku njihovih sportskih karijera i naravno još bolje rezultate u budućnosti!

Mila-trener Haris-Maid

Mila Hrustić je zauzela 2. mjesto u konkurenciji kadeta, Maid Sukanović također 2. mjesto u konkurenciji juniora, dok je trener Haris Hasić zauzeo 3. mjesto u konkurenciji najuspješnijih trenera.

Čestitamo i Irmeli Peranović osvajačici zlatne i srebrne medalje na Specijalnoj olimpijadi u Los Angelesu, a koja je zauzela 1. mjesto u oblasti ”Specijalne Olimpijade”. Irmela je vrijedno trenirala u Plivački Klub Zmaj- Alpamm uz naše trenere.

Zmajevi su ponovo dokazali svoju dominaciju u plivačkom sportu Tuzlanskog kantona i Tuzle, što shvatamo kao veliku odgovornost prije svega prema mladim sportistima koji svakodnevno prolaze kroz sve pogone našeg kluba od škole plivanja do seniora. Kao i do sada ove nagrade samo nam daju potvrdu da radimo dobar posao i time nam daju novi vjetar u leđa kako bi bilo još bolji, a što nije ni teško biti kada imamo svu podršku najbolje uprave kluba te najbolji i najkvaliteniji stručni kadar koji čine doktori, magistri i profesori sporta, bivši i sadašnji plivači BiH rekorderi i prvaci, kao i neizostavni roditelji koji su prepoznali kvalitete kluba u koji su upisali svoje dijete i time nam dali svoje povjerenje. OVIM PUTEM ŽELIMO SE ZAHVALITI SVIMA KOJI PODRŽAVAJU NAŠ RAD I SVE MLADE PLIVAČICE I PLIVAČE, TE SPORT I SPORTISTE UOPŠTE!

JOŠ JEDNOM BRAVO ZMAJEVI I BRAVO ZMAJ!!!

Emir Čerkezović, košarkaš iz Tuzle, izabran je za najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona u 2015. godini. Kao član kadetske reprezentacije BiH u košarci, Emir Čerkezović je u 2015. godini osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Litvaniji, te također zlatnu medalju na Olimpijskim igrama mladih koje su održane u Gruziji. P.K.”Zmaj-Alpamm” čestita Emiru na zasluženom izboru za najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona u 2015. godini i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku sportske karijere!

* sa zahvalnošću slike preuzete sa www.tuzlarije.net