Izvještaj 18. ”Lima kup”, Vukovar 2019

U subotu 27.04.2019. godine u Vukovaru je održan 18. Međunarodni plivački miting “Lima kup 2019” u organizaciji plivačkog kluba ”Osijek-Žito” iz Osijeka. Plivalo se u malom (25 metara) bazenu, sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena. Nastupilo je ukupno 313 takmičara koji su predstavljali 16 plivačkih klubova iz 4 države: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Naši plivači imali su čast i priliku nastupiti na jednom od najmodernijih bazena u ovom dijelu Evrope napravljenom po mjeri najviših svjetskih standarda. Plivalište se sastoji od dvoranskog plivališta 50 x 25 x 2 metra i od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište).

 

Plivački klub ”Zmaj–Alpamm” nastupio je sa 10 takmičara (6 plivačica i 4 plivača): Elena Petrović, Majra Suljendić, Sara Petrović, Ema Dizdarević, Lamija Mujkanović, Lejla Bjelić, Kenan Dračić, Aldin Numanović, Dženan Bjelić i Vedad Padžić.

 

Najzapaženije rezultate ostvario je Kenan Dračić (‘06) koji je u kategoriji dječaka 2006. godište osvojio dvije zlatne medalje u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara slobodno. U ukupnom plasmanu, Kenan je u svojoj kategoriji zauzeo drugo mjesto.

 

Ostali plivači, koji nisu osvojili medalje, popravili su svoja najbolja vremena i ostvarili rezultatski napredak sa čime smo izuzetno zadovoljni. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu.

 

 

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti (2014. godište). Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm, gledati putem You Tube kanala Plivački klub ZMAJ-Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

 

Treneri Plivačkog kluba ”Zmaj-Alpamm”

Anesa Nurkanović

Andrej Simić