Izvještaj 24. ”Deda Mraz”, Novi Sad 2021

U subotu 25.12.2021. godine održan je 24. Međunarodni plivački miting „Deda Mraz“ u Novom Sadu u organizaciji plivačkog kluba “Vojvodina“ Novi Sad. Plivalo se u malom (25 metara) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena. Na mitingu je nastupilo 299 takmičara iz 19 klubova i 3 zemlje: Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Naš klub su predstavljala 2 takmičara (1 plivačica i 1 plivač): Emina Mujezinović i Andreo Đedović.

U izuzetno jakoj konkurenciji Zmajevi su ostvarili sjedeće rezultate:

  • Emina Mujzinović (‘11) u B kategoriji djevojčice ‘11 i ‘12 godište:

    – 100 metara prsno, 8. mjesto, i

    – 50 metara slobodno, 17. mjesto.

  • Andreo Đedović (’10) u A kategoriji dječaci ‘09 i ‘10 godište:

    – 100 metara prsno, 22. mjesto, i

    – 50 metara slobodno, 34. mjesto.

Oboje su plivali veoma dobro i popravili svoja najbolja vremena. Posebno smo ponosni na naš podmladak koji je nastupio na ovom takmičenju gdje su pokazali veliki talenat. Čestitamo našim takmičarima na dobrim rezultatima i im želimo puno sreće u daljem radu.

Napominjemo da Emina i Andreo, kao i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici.

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti. Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

P.K.“Zmaj-Alpamm“