Izvještaj sa 3. Međunarodnog plivačkog mitinga ”Plivaj srcem 2013”, Banja Luka 05.10. 2013. god.

U subotu 05.10.2013. godine u Banja Luci održan 3. Međunarodni plivački miting „Plivaj Srcem 2013“. Na ovom takmičenju učestvovao je 450 takmičara iz 19 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Plivalo se u malom (25m) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem.Zmaj_BL_5.10.'13 (3)

Plivački klub „Zmaj- Alpamm“ je nastupio sa 36 takmičara, 13 plivačica i 23 plivača,a osvojene su ukupno 4 medalje u pojedinačnoj konkurenciji:

Maid Sukanović (1997) – je osvojio 2 zlatne medalje u disciplinama 100 kraul i 100 metara prsno u kategoriji ‘97 i ‘98 godišta.

Vladimir Simić (1997) – je osvojio 1 zlatnu medalju u disciplini 100m leđno dok je u disciplini 100m prsno zauzeo drugo mjesto te osvojio srebrnu medalju.

Osvojene medalje pokazuju dosta dobru polaznu formu, a plivači obećavaju još bolje rezultate u nastavku plivačke sezone.

Za klub i takmičare ovo je bilo prvo takmičenje u novoj plivačkoj sezoni 2013/2014. Za večinu plivačica i plivača ovo je bilo prvo takmičenje u njihovim plivačkim karijerama. S obzirom na to ostvareni su zadovoljavajuči rezultati, a ono najbitnije je da su svi plivali tehnički pravilno te na taj način pokazali da klub može računati na nove male šampione.

Takmičari Zmaja koju su nastupili su: Azra Ibrahimagić, Asja Alispahić, Iris Samardzić, Mila Hrustić, Lana Suljagić, Amna Dračić, Emina Ćosić, Nejra Kikanović, Naida Kikanović, Merisa Mustajbašić, Ajla Ašćić, Dženita Hasanović, Nejra Delić, Vladimir Simić, Maid Sukanović, Adnan Jusufović, Elmir Kikanović, Mahir Hatunić, Mirza Halilović, Azur Halilović, Teo Pajić, Benjamin Ibrahimagić, Emir Jusičić, Belmin Karić, Harun Klopić, Harun Ostrvica, Adnan Sarajlić, Maid Mulić, Kenan Dračić, Anis Fišeković, Adem Mahmutović, Azur Žabić, Ajas Alipahić, Faris Škahić, Eldar i Anis Mulavdić.

Svim našim takmičarima čestitamo na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu. Miks slika sa ovog takmičenja pogledajte u priloženoj foto-galeriji Zmajevci.

Selma Atić
Trener P.K. „Zmaj-Alpamm“