Izvještaj ”Bjelica” kup, Vrbas 2019

U subotu 13.07.2019. godine u Vrbasu (Srbija) je održan 10. Međunarodni plivački miting ‘’Bjelica’’ kup 2019. Na ovom takmičenju učestvovalo je 398 takmičara iz 24 kluba i 4 države Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Plivalo se na otvorenom olimpijskom (50m) bazenu sa 6 staza i elektronskim mjerenjem.

 

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ je nastupio sa 4 takmičara (2 djevojčice i 2 dječaka): Asja Zolotić, Amna Dračić, Kenan Dračić i Danijel Iličković.

Naši plivači osvojili su ukupno 5 medalja (2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu), a postignuti su sljedeći zapaženi rezultati:

  • Asja Zolotić (‘05) je osvojila dvije zlatne medalje u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara slobodno. U utrci 50 metara prsno oborila je rekord mitinga u kategoriji djevojčica 14 godina.
  • Kenan Dračić (’06) osvojio je dvije srebrne medalje u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara slobodno.
  • Danijel Iličković (‘04) osvojio je treće mjesto u disciplini 50 metara prsno, te peto mjesto u disciplini 50 metara slobodno.
  • Amna Dračić (’03) je zauzela četvrto mjesto u disciplini 50 metara prsno.

Nažalost zbog loših vremenskih uvijeta i jakog pljuska otkazan je drugi dio takmičenja. U drugom dijelu bile su predviđene 100 i 200 metarske discipline, te zbog toga žalimo jer su naši zmajevi u prvom dijelu pokazali dobru formu.

Svi plivači su popravili svoja najbolja vremena. Obzirom da je ovo takmičenje u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, zadovoljni smo postignutim rezultatima naših mladih plivača. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu. Ovo je posljednje takmičenje u plivačkoj sezoni 2018/2019, te u narednom periodu predstoji kratka ljetna pauza.

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti (2014. godište). Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm, gledati putem You Tube kanala Plivački klub ZMAJ-Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

 


Trener P.K. ”Zmaj – Alpamm”

mr.sci. Omer Delalić