Plivačima Zmaja 37 medalja

Plivači PK „Zmaj-Alpamm“ osvojili su 37 medalja (16 zlatnih, 13 srebrnih i 6 bronzanih)  na Opštem ljetnom državnom prvenstvu u plivanju za mlađe juniore, juniore i seniore koje je proteklog vikenda 29. i 30.06.2013.godine održano u Sarajevu. Na takmičenju je nastupilo 215 takmičara iz 18 BiH plivačkih klubova. Prvenstvo je održano na Olimpijskom Bazenu u Sarajevu na velikom (50m) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Plivački klub „Zmaj-Alpamm” nastupio je sa 9 takmičara, 2 plivačice i 7 plivača: Džana Kasumović, Džana Čaušević, Andrej Simić, Vladimir Simić, Ahmed Imamović, Maid Sukanović, Dejan Maskijević, Adi Mešetović i Amar Koprić. Ekipno PK „Zmaj-Alpamm“ je u konkurenciji mlađih juniora zauzeo 2. mjesto, dok je u ukupnom plasmanu zauzeo 3. mjesto.

Ostvareni su slijedeći pojedinačni rezultati:

  • Andrej Simić (1994) je u apsolutnoj kategoriji osvojio 1 zlatnu i 1 srebrenu medalju.
  • Ahmed Imamović (1995) je osvojio 1 zlatnu, 2 srebrene i 1 bronzanu medalju u konkurenciji mladjih juniora, dok je u konkurenciji seniora osvojio 1 zlatnu, 1 srebrenu i 1 bronzanu medalju
  • Vladimir Simić (1997) je osvojio 5 zlatnih i 1 srebrenu medalje u konkurenciji mlađih juniora dok je u konkurenciji seniora osvojio 3 srebrene i 3 bronzane medalje.
  • Adi Mešetović  (1997) je osvojio 6 zlatnih medalja u konkurenciji mlađih juniora, dok je u konkurenciji seniora osvojio 1 srebrenu i 1 bornzanu medalju.
  • Maid Sukanović  (1997)  je osvojio 1 zlatnu i 3 srebrene medalje u konkurenciji mlađih juniora.
  • Dejan Maskijević  (1995)  je osvojio srebrenu medalju u disciplini 200 m mješovitim stilom u konkurenciji juniora.

Ekipni rezultati:

  • Štafeta 4x100m slobodno u kategoriji seniora, u sastavu Simić Andrej, Sukanović Maid, Imamović Ahmed i Mešetović Adi osvojila je 1. mjesto.
  • Štafeta 4x200m slobodno u kategoriji seniora, u sastavu: Koprić Amar, Simić Vladimir, Sukanović Maid i Mešetović Adi osvojila je 1. mjesto u kategoriji mlađih juniora.
  • Štafeta 4x100m mješovito u kategoriji seniora, u sastavu: Simić Andrej, Imamović Ahmed, Sukanović Maid i Mešetović Adi osvojila je 2. mjesto u kategoriji seniora.

Čestitamo svima plivačima i želimo im ugodan ljetni odmor do početka nove plivačke sezone gdje im želimo da ostvare još bolje lične rezultate, saopćeno je iz P.K.”Zmaj-Alpamm” – Tuzla.