S R E T A N R O Đ E N D A N

Dragi plivači i plivačice, treneri, roditelji, članovi uprave, prijatelji kluba,sretan rodjendan1

18.10.2013. godine naš klub slavi dvadeseti rođenedan!!! Osnovani smo, sada već davne, 1993. godine u vrtlogu rata, kada je takvo nešto bilo zaista senzacija i lijepa vijest u moru ružnih ratnih slika. Vremenom smo izrasli u prepoznatljivo ime BH plivanja, osvojili nekoliko državnih prvenstava, naši plivači držali su i drže brojne državne rekorde, a plivali smo na svjetskim i evropskim prvenstvima, balkanskim i mediteranskim igrama, olimpijskim igrama i raznim manjim i većim međunarodnim takmičenjima.

Prilika je ovo da se prisjetimo svih lijepih trenutaka koje smo u klubu doživjeli, svega što smo jedni drugima pružili, zajedničkih radosti, pobjeda, uspona i padova. Na prvom treningu ili bolje reći okupljanju bilo je  devet plivača: Samir Ćirak Ćiro, Senad Salkić, Muhamed Smajlefendić, Emina Žabić, Tarik Tanović, Senad Sakić, Almir Sprečić, Jasenko Babić i Emina Atiković. Neki su i danas u klubu ili vezani za klub, neki imaju djecu koja plivaju u klubu, ali neki na žalost više nisu s nama. Samir Ćirak Ćiro, plivač našeg kluba, izgubio je život na kapiji 25.05.1995. godine, a od tada PK Zmaj-Alpamm svake godine, u znak sjećanja na njega, organizuje međunarodni plivački miting.

Našem klubu želim još mnogo godina uspješnog rada, svim članovima mnogo sreće, dobrih rezultata i lijepih trenutaka koji će ih vezati za PK Zmaj-Alpamm Tuzla.

Predsjednik kluba

   Senad Salkić