Izvještaj 6.”Bosna Piccolo Cup”, Sarajevo 2019

U subotu 26.10.2019. godine, u Sarajevu održan je 6.  Međunarodni plivački miting „Piccolo cup“ u organizaciji P.K.“Bosna“ Sarajevo. Plivalo se na malom bazenu (25m), sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Nastupilo je ukupno 389 takmičara iz 24 kluba iz 4 države Hrvatske, Crne Gore, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Za naš klub nastupilo je 18 takmičara (8 djevojčica i 10 dječaka): Una Husanović, Belma Ibrišimović, Dalija Kapidžić, Elena Petrović, Sara Petrović, Naida Prcić, Majra Suljendić, Nadina Sinanović, Adi Dedić, Ali Behrem, Damir Džinović, Malik Halilović, Ajdin Jahić, Imran Jahić, Tarik Jahić, Vedad Padžić, Omer Pezić i Ahmed Smajlović.

Plivači P.K. ”Zmaj-Alpamm” vratili su se u Tuzlu sa 5 osvojenih medalja (2 zlatne i 3 srebrne), a ostvareni su sljedeći zapaženi rezultati:

  • Naida Prcić (‘11) je osvojila 2 medalje, jednu zlatnu u disciplini 50 metara slobodno i jednu srebrenu u disciplini 50 metara prsno.

  • Ajdin Jahić (‘09) je osvojio 2 medalje, jednu zlatnu u disciplini 100 metara prsno i jednu srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

  • Ahmed Smajlović (‘13) je osvojio je jednu srebrnu medalju u disciplini 25 metara prsno.

Nekim od naših takmičara, nakon što su završili obuku u školi plivanja, ovo je bilo prvo takmičenje na kojim su nastupili na što smo jako ponosni. Mi im ovim putem čestitamo na prvom takmičarskom nastupu i postignutim rezultatima i želimo puno uspjeha ubuduće. Ostali plivači i plivačice, koji nisu osvojili medalje, popravili su svoja najbolja vremena. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu.

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja ”Zmajček” koja svoje treninge održava tokom cijele godine, odnosno srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti i putem telefona 061/185-391, putem emaila [email protected], a sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm.

 

 

Treneri P.K.“Zmaj-Alpamm“
Anesa Nurkanović, prof.

Belmin Karić