Uprava i stručni štab

Senad SalkićPredsjednik Upravnog odbora:
dr.sci. Senad Salkić, dipl. oec.

GSM: 061 729 000
e-mail: [email protected]

Nekadašnji plivač i dugogodišnji sportski radnik. U mandatu 2006.-2011. godina obavljao dužnost Generalnog sekretara Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine. Na dužnosti Predsjednika kluba nalazi se od 2010. godine.

 

Članovi upravnog odbora:

  • Nedžad Muharemagić, dipl.ing teh.
  • Azim Arslanagić, dipl.ing maš.
  • Amalija Simić, profesor

 

Muhamed SmajlefendićŠef stručnog štaba:
mr.sci. Muhamed Smajlefendić, prof.

GSM: 061 721 611
e-mail: [email protected]

Plivanjem se bavi od 1986. godine. Višestruki državni prvak, rekorder i reprezentativac. Trener u školi plivanja od ‘93 god., a u takmičarskom pogonu kluba od 2004. god. Trenutno u klubu obavlja funkciju šefa Stručnog štaba i člana Uprave. Kao trener reprezentacije BiH učestvovao na svim velikim plivačkim takmičenjima evropskog i svjetskog ranga, te na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Trener reprezentacije Special Olympics BiH na Evropskom prvenstvu u plivanju za Special Olympics u Monaku (1 zlatna i 1 bronzana medalja). U nekoliko navrata biran za najboljeg trenera Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla, a 1995.god. izabran za najboljeg sportistu juniora TK. Sa klubom više puta osvojio naslov prvaka države. Plivački sudija od ‘98. god. Od 2011-2014 god. bio je predsjednik Plivačkog saveza Federacije BiH i član Stručnog odbora Plivačkog saveza BiH. Magistar je društvenih nauka iz područja fizičke kulture. Trenutno se nalazi na doktorskom studiju Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli. Autor je naučnih i stručnih članaka te koautor jedne knjige i predavač na nekoliko sportskih stručnih seminara u zemlji i inostranstvu.

 

Treneri takmičarskih sekcija:

Omer Delalić

mr.sci. Omer Delalić, prof.

GSM: 061 729 501
e-mail:
[email protected]

Kao trener reprezentacije BiH učestvovao na mnogim velikim plivačkim takmičenjima. Kao trener bio je višestruki državni prvak, rekorder i reprezentativac. Plivački sudija. Magistar je društvenih nauka iz područja fizičke kulture.

 

 

Azur Delalić, bivši plivač kluba, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Adnan Sarajlić, bivši plivač kluba, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Adnan Sarajlić, bivši plivač kluba, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. 

Ahmed Imamović
Ahmed Imamović, višestruki rekorder, prvak i reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju. Plivački sudija. Osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u delfin plivanju.

Andrej Simić
Andrej Simić, višestruki rekorder, prvak i reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju. Plivački sudija. Osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u leđnom i mješovitom plivanju.

Belmin Karić, bivši plivač kluba, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.