Izvještaj Zimsko državno prvenstvo BiH, 26.12.2020. god.

U subotu 26.12.2020. godine održano je Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju na olimpijskom (50 metarskom) bazenu. Plivački savez Bosne i Hercegovine je iz epidemioloških razloga prvenstvo organizovao na dva bazena istovremeno, u Banja Luci i u Sarajevu, a konačni rezultati su objedinjeni na kraju prvenstva. Nastupilo je 20 plivačkih klubova (Sarajevo-14, Banja Luka-6) sa 305 plivačica i plivača iz cijele Bosne i Hercegovine. Plivalo se u velikom (50 metara) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena.

Za plivački klub ”Zmaj-Alpamm” Tuzla na ovom prvenstvu je nastupilo 13 takmičara (4 djevojčice i 9 dječaka): Ema Jahić, Asja Zolotić, Zerina Vrabac , Arijana Imamović, Emir Jusičić, Adnan Sarajlić, Kenan Dračić, Danijel Iličković, Eman Jahić, Danis Karahodža, Ensar Ahmetović, Nadir Hodžić i Hadi Ćurtović.

Plivači našeg kluba, nakon 10 mjeseci bez takmičenja uzrokovano pandemijom korona virusa, ostvarili su zapažene nastupe. Osvojili su ukupno 16 medalja, od čega 10 titula državnih prvaka, 4 srebrne i 2 bronzane), a ostvareni su sljedeći zapaženi rezultati:

  • Kenan Dračić (’06) – osvojio je 6 medalja (5 zlatnih i 1srebrnu) i na ovom prvenstvu postao petorostruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta, u disciplinama 100 i 200 metara slobodno, 50 i 100 metara delfin te 200 metara mješovito, a viceprvak BiH u disciplini 50 slobodno.
  • Zerina vrabac (‘10) – osvojila je 4 zlatne medalje i na ovom prvestvu postala četverostruka prvakinja BiH u kategoriji mlađih kadetkinja u disciplinama 50 i 100 metara slobodno i 50 i 100 metara delfin.
  • Danijel Iličković (‘04) – osvojio je 2 medalje (1 zlatnu i 1 bronzanu) i na ovom prvenstvu postao prvak BiH u kategoriji mlađih juniora u disciplini 50 metara prsno, a treće mjesto zauzeo je u disciplini 100 metara prsno.
  • Emir Jusičić (‘03) – osvojio je 2 medalje (1 srebrnu i 1 bronzanu) i na ovom prvenstvu postao viceprvak BiH u kategoriji juniora u disciplini 100 metara prsno, a treće mjesto zauzeo je u disciplini 50 metara prsno.
  • Adnan Sarajlić (’04) – osvojio je srebrnu medalju i na ovom prvenstvu postao viceprvak BiH u kategoriji mlađih juniora u disciplini 100 metara leđno.
  • Asja Zolotić (‘05) – osvojila je srebrnu medalju i na ovom prvenstvu postala viceprvakinja BiH u kategoriji juniorki u disciplini 200 metara mješovito.

Ostali plivači i plivačice, koji nisu osvojili medalje, značajno su popravili svoja najbolja vremena i ostvarili vidan rezultatski napredak sa čime smo izuzetno zadovoljni. Obzirom da je ovo prvenstvo održano u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, ponosni smo sa postignutim rezultatima naših plivača. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu!

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati, a žele da ovo ljeto uživaju u čarima plivanja, pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja ”Zmajček” koja svoje treninge održava tokom cijele godine, odnosno srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391 ili emaila: [email protected]. Sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm.

 

Treneri  P.K.”Zmaj-Alpamm”

mr.sc. Muhamed Smajlefendić

mr.sc. Omer Delalić