Poznati plivači koji će predstavljati BiH na četveromeču (SLO-CRO-SRB i BiH) u Beogradu

4mec-swimeriPlivački savez BiH je danas zvanično predstavio spisak plivača za takmičenje u Srbiji na kojem nastupaju Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i domaćin Srbija.

Takmičenje će se održati u Beogradu 05. i 06.04.2014. godine. Bosnu i Hercegovinu u Beogradu će predstavljati 30 sportaša i sportašica.

U konkurenciji djevojaka nastupit će: Ana Čučković, Stela Matičević, Negra Ahmetspahić, Nikolina Tubić, Branka Vranješ, Alina Ahmetbegović, Narda Brodović, Amila Beganović, Ajla Zoronjić, Lamija Medošević, Emina Pašukan, Nejla Karić, Natalija Stanojević, Anida Mahinić, Melika Imamović, Amina Rovčanin i Jovana Čeprkalo.

Nešto manji broj muškaraca predstavljat će našu zemlju, a na spisku se nalaze: Vedad Ramić, Kenan Čampara, Amer Hodžić, Srđan Jolić, Ilijan Malčić, Vladimir Simić, Angelo Šimić, Maid Sukanović, Kosta Vrkeš, Mihajlo Čeprkalo, Đenan Lizde, Ahmed Imamović, David Trivić i Edvin Teskeredžić.

Naši zmajevi, reprezentativci, na ovom prvenstvu će biti Melika Imamović, Maid Sukanovic, Amer Hodžić, Ahmed Imamović i Vladimir Simic. Čestitamo!

O daljim informacijama, kada se i kako ide, ko šta pliva i slićno bit ćete obavješteni od vaših trenera kada i mi budemo dobili te informacije od Plivačkog saveza BiH.

P.K.”Zmaj-Alpamm”-Tuzla na susretu plivačkih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine (tzv. ”Četveromeč”) predstavljaće 5 plivača Zmaja.
Još jednom dio reprezentacije BiH čine plivači Zmaja što nas čini veoma ponosnim. Ovim su naši treneri i plivači dobili još jedan dokaz da rade dobro i da Zmaj nastavlja tradiciju stvaranja najboljih BiH plivačica i plivača. Nadamo se da će se i najmlađi zmajevci ugledati u svoje starije klubske prijatelje i da će nastaviti istim stopama ali sa još boljim rezultatima.
Čestitamo i želimo im puno uspjeha na ovom prestižnom takmičenju!