Treninzi za takmičare od srijede 3.6.2020., škola od 7.6.2020.

Poštovani roditelji i dragi plivači,

od srijede 03.06.2020. godine ponovo počinjemo sa trenažnim procesom takmičarskih grupa na bazenu Hotela Tuzla. Termini treninga ostaju nepromjenjeni, srijeda i petak 18:30-20:00 i nedjelja 08:00-09:30 sati.

Okolnosti pojačane epidemiološke opreznosti, te mjere propisane od strane Kriznih štabova nameću i neka nova pravila koja navodimo u nastavku i molimo da ih se strogo poštuje zbog sigurnosti naše djece i svih nas:

1) obavezna dezinfekcija ruku prilikom ulaska u bazen,
2) prilikom dolaska i odlaska s bazena roditelji su obavezni koristiti zaštitne maske,
3) u toku treninga na bazenu je dozvoljen boravak isključivo plivačima i trenerima,
4) roditelji (1 roditelj) djecu dovode do recepcije bazena i nakon treninga na istom mjestu preuzimaju,
5) zabranjen je ulazak i boravak roditelja u prostorijama svlačionica ili bilo kojim drugim prostorijama osim recepcije prije početka treninga i nakon njegovog završetka,
6) zabranjen je boravak svim licima osim plivačima i trenerima u bilo kojoj prostoriji bazenskog kompleksa u vrijeme trajanja treninga,
7) obavezno tuširanje prije treninga i prolazak kroz dezinfekcioni bazen,
8) plaćanje članarine obavljat će se na recepciji bazena ili u prostoru šanka na bazenu, gdje roditelji ulaze isključivo pojedinačno uz odborenje lica sa recepcije bazena i obavezno korištenje zaštitne maske, sa minimalnim zadržavanjem,
9) zabranjeno je duže zadržavanje roditelja u prostorijama bazena od potrebnog da se dijete dovede, preuzme, završe administrativne obaveze prema klubu i dobiju potrebne informacije,
10) škola plivanja i rekreativci počinju od nedjelje 07.06.2020. godine. Uskoro ćemo objaviti posebna pravila za ovu grupu. Termini škole plivanja su također nepromjenjeni, srijeda i petak 17:30-18:30 i nedjelja 09:30-10:30 sati.
11) U slučaju da djeca ili roditelji imaju neke od simptoma kao što povišena temperatura, kašalj, malaksalost, gubitak mirisa, ukusa ili sa bilo koji drugim simptomima sličnim gripi i respiratornim infekcijama MOLIMO DA NI U KOM SLUČAJU NE DOLAZE NA TRENINGE te da se odmah jave svom porodičnom ljekaru.

Molimo da se djeca samostalno opremaju prije i poslije bazena, te da samostalno suše kosu kako bismo na najmanju mjeru sveli mogućnosti koncetriranja više ljudi na istom mjestu. Nepoštivanje ovih mjera od strane bilo koga, a zbog sigurnosti svih ostalih, podrazumijevat će udaljavanje s treninga i prostorija bazenskog kompleksa.

Molimo da se navedene mjere shvate isključivo kao mjera za dobro naše djece i svih nas, uz nadu da ćemo uskoro imati uobičajeni režim rada. O popuštanju navedenih mjera blagovremeno ćemo Vas informirati. 

#ostanimoodgovorni