UPOZORENJE ZA POŠTOVANJE PREVENTIVIH MJERA ZA COVID-19

Poštovani roditelji i dragi naši plivači,

zbog pogoršanja epidemiološke situacije u cijeloj BiH i regiji, molimo vas da se OBAVEZNO I STRIKTNO PRIDRŽAVATE PROPISANIH MJERA kako ne bi došlo do prekida trenažnog procesa.

MOLIMO DA SVI DOLAZE SA MASKAMA, A PLIVAČE DA IH NOSE DO ULASKA U VODU I PONOVO STAVLJAJU PO ZAVRŠETKU TRENINGA I ODMAH POSLIJE TUŠIRANJA.

Osobe koje su možda bile u bliskom kontaktu sa zaraženim (pa čak i da imaju sumnju), osobe koje su prehlađene i slićno ili imaju pozitivan test na Covid, MOLIMO DA NE DOLAZE NA TRENINGE te da to prijave svojim trenerima radi evidencije.

Nepoštivanje ovih mjera od strane bilo koga, a zbog sigurnosti svih ostalih, podrazumijevat će udaljavanje s treninga i prostorija bazenskog kompleksa.

Molimo da se navedene mjere shvate isključivo kao mjera za dobro naše djece i svih nas, uz nadu da ćemo uskoro imati uobičajeni režim rada.

U nastavku spisak svih preventivnih mjera, te vas sve molimo da ih se strogo poštuje zbog sigurnosti naše djece i svih nas:

  1. OBAVEZAN PROLAZAK KROZ NOŽNU DEZOBARIJERU I OBAVEZNA DEZINFEKCIJA RUKU PRILIKOM ULASKA U BAZENSKI HOL,
  2. PRILIKOM DOLASKA I ODLASKA S BAZENA RODITELJI SU OBAVEZNI NOSIITI ZAŠTITNE MASKE PREKO NOSA I USTA,
  3. U TOKU TRENINGA NA BAZENU JE DOZVOLJEN BORAVAK ISKLJUČIVO PLIVAČIMA I TRENERIMA,
  4. RODITELJI (1 RODITELJ) DJECU DOVODE DO RECEPCIJE BAZENA I NAKON TRENINGA NA ISTOM MJESTU PREUZIMAJU,
  5. ZABRANJEN JE ULAZAK I BORAVAK RODITELJA U PROSTORIJAMA SVLAČIONICA ILI BILO KOJIM DRUGIM PROSTORIJAMA OSIM RECEPCIJE PRIJE POČETKA TRENINGA I NAKON NJEGOVOG ZAVRŠETKA,
  6. ZABRANJEN JE BORAVAK SVIM LICIMA OSIM PLIVAČIMA I TRENERIMA U BILO KOJOJ PROSTORIJI BAZENSKOG KOMPLEKSA U VRIJEME TRAJANJA TRENINGA,
  7. OBAVEZNO TUŠIRANJE PRIJE TRENINGA I PROLAZAK KROZ DEZINFEKCIONI BAZEN,
  8. PLAĆANJE ČLANARINE OBAVLJAT ĆE SE NA RECEPCIJI BAZENA ILI U PROSTORU ŠANKA NA BAZENU, GDJE RODITELJI ULAZE ISKLJUČIVO POJEDINAČNO UZ ODBORENJE LICA SA RECEPCIJE BAZENA I OBAVEZNO KORIŠTENJE ZAŠTITNE MASKE, SA MINIMALNIM ZADRŽAVANJEM,
  9. ZABRANJENO JE DUŽE ZADRŽAVANJE RODITELJA U PROSTORIJAMA BAZENA OD POTREBNOG DA SE DIJETE DOVEDE, PREUZME, ZAVRŠE ADMINISTRATIVNE OBAVEZE PREMA KLUBU I DOBIJU POTREBNE INFORMACIJE,
  10. U SLUČAJU DA DJECA ILI RODITELJI IMAJU NEKE OD SIMPTOMA KAO ŠTO POVIŠENA TEMPERATURA, KAŠALJ, MALAKSALOST, GUBITAK MIRISA, UKUSA ILI SA BILO KOJI DRUGIM SIMPTOMIMA SLIČNIM GRIPI I RESPIRATORNIM INFEKCIJAMA ILI U SLUČAJU POZITIVNOG TESTA NA COVID MOLIMO DA NI U KOM SLUČAJU NE DOLAZE NA TRENINGE TE DA SE ODMAH JAVE SVOM PORODIČNOM LJEKARU I TO PRIJAVE SVOM TRENERU RADI EVIDENCIJE.

Hvala na razumijevanju!