Uprava i stručni štab

Senad SalkićPredsjednik Upravnog odbora:
dr.sci. Senad Salkić, dipl. oec

GSM: 061 729 000
e-mail: [email protected]

Nekadašnji plivač i dugogodišnji sportski radnik. U mandatu 2006.-2011. godina obavljao dužnost Generalnog sekretara Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine. Na dužnosti Predsjednika kluba nalazi se od 2010. godine.

 

Nedžad Muharemagić, dipl.ing teh., član upravnog odbora

Azim Arslanagić, dipl.ing maš., član upravnog odbora

Amalija Simić, profesor, član upravnog odbora

 

Muhamed SmajlefendićŠef stručnog štaba:
mr.sci. Muhamed Smajlefendić, prof.

GSM: 061 721 611
e-mail: [email protected]

Plivanjem se bavi od 1986. godine. Višestruki državni prvak, rekorder i reprezentativac. Trener u školi plivanja od ‘93 god., a u takmičarskom pogonu kluba od 2004. god. Trenutno u klubu obavlja funkciju šefa Stručnog štaba i člana Uprave. Kao trener reprezentacije BiH učestvovao na svim velikim plivačkim takmičenjima evropskog i svjetskog ranga, te na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Trener reprezentacije Special Olympics BiH na Evropskom prvenstvu u plivanju za Special Olympics u Monaku (1 zlatna i 1 bronzana medalja). U nekoliko navrata biran za najboljeg trenera Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla, a 1995.god. izabran za najboljeg sportistu juniora TK. Sa klubom više puta osvojio naslov prvaka države. Plivački sudija od ‘98. god. Od 2011-2014 god. bio je predsjednik Plivačkog saveza Federacije BiH i član Stručnog odbora Plivačkog saveza BiH. Magistar je društvenih nauka iz područja fizičke kulture. Trenutno se nalazi na doktorskom studiju Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli. Autor je naučnih i stručnih članaka te koautor jedne knjige i predavač na nekoliko sportskih stručnih seminara u zemlji i inostranstvu.

Omer DelalićTrener:
mr.sci. Omer Delalić, prof.

GSM: 061 729 501
e-mail:
[email protected]

Kao trener reprezentacije BiH učestvovao na mnogim velikim plivačkim takmičenjima. Magistar je društvenih nauka iz područja fizičke kulture.

 

Trener:
Ahmed Imamović
Ahmed Imamović. Višestruki rekorder, prvak i reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju. Osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u delfin plivanju.

Trener:
Andrej Simić
Andrej Simić. Višestruki rekorder, prvak i reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju. Osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u leđnom i mješovitom plivanju.

Trener:

Belmin Karić (bivši plivač kluba, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima)