Bez adekvatnog bazena 27.06.2021.-27.06.2022. godine

Godina dana kako su tuzlaci bez adekvatnog bazena za plivački trenažni proces. Tada je to bio bazen hotela Tuzla.
Godina dana kako je preko 500 djece i omladine van bazena, bez plivačkog sporta u Tuzli, bez plivačkih takmičenja u Tuzli, bez sigurne i sistematske plivačke edukacije u Tuzli.
Da li je ikoga od nadležnih briga? Iskreno svim građanima možemo reći da NIKO, AMA BAŠ NIKO nije došao i samo pitao a gdje su sada ta djeca i dalje jednostavno nema potrebe da govorimo.
Žao, haman, samo nama tuzlanskih ”Lana Pudar”, kao i mostarskih.
Naš zmaj Kenan Dračić je u toj krnjavoj godini, a svojoj najuspješnijoj godini, uspio izboriti normu i otići na Evropsko juniorsko prvenstvo i oboriti 2 državna rekorda.
Kenan Dračić

Kenan Dračić

Naša zmajica Zerina Vrabac je u toj krnjavoj godini, a svojoj najuspješnijoj godini, obarala rekorde mitinga Lane Pudar.
Zerina Vrabac

Zerina Vrabac

Klub pokušava održati školu plivanja kako bi bar oni najmlađi imali adekvatnu plivačku edukaciju. Došlo je ljeto svi žele naučiti plivati, ali gdje i kako, NIKO SE NE PITA.
Trenutno se možemo zahvaliti samo našim roditeljima, predivnoj djeci, vlasniku hotela Mellain što ga napravi jer ipak nismo na ”suhom”, Sportskom savezu grada Tuzla jer dijelom sufinansira trenažni proces, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade što želi da sufinasira dio trenažnog procesa, rukovodstvu kluba jer nije posustalo… Ali to ništa ne rješava problem. Tuzla i tuzlanski kanton nemaju gradski, društveni, olimpijski bazen dostojan grada Tuzla, gradova TK i veličine tuzlanskog kantona i sve njegove djece i budućih ”Lana”.
27.06.2021. = preko 500 djece u 4 plivačka kluba
27.06.2022. = jedva 60 djece u 4 plivačka kluba
Dok žalimo i razmišljamo za koga glasati na narednim izborima donosimo galeriju slika kako je to izgledalo prije godinu dana.
A za sve nadležne i sve stranke u TK, sva 4 kluba stoje na raspolaganju dok se bore za ovu djecu i budućnost.
 
🏊GRAD TUZLA I TUZLANSKI KANTON MORAJU DOBITI OLIMPIJSKI BAZEN! 🏊
Tuzlanski plivači se, iako bez bazena i uslova za adekvatan trenažni proces, takmiče sa vršnjacima koji svaki dan treniraju u bazenima (olimpijskim 50m i malim 25m). Ali nema predaje i ako treba i pored naših dokazanih uspjeha (odlazaka na Olimpijade i sva velika plivačka takmičenja u okviru reprezantacije BiH) dokazat ćemo da i ovu NEbrigu vlasti prema djeci možemo preživjeti i nadamo se dočekati bolje dane za tuzlansko plivanje i sport u našem gradu i kantonu bez olimpijskog bazena.
🏊TUZLA ZASLUŽUJE OLIMPIJSKI BAZEN! 🏊
Trenutno preko 500 plivača u školama plivanja i takmičarskim sekcijama nema gdje trenirati.
Dva olimpijska učesnika (Peking 2008 i London 2012).
Preko 10.000 obučenih neplivača.
Brojni rehabilitovani sportisti i građani.
🏊GRAD TUZLA I TUZLANSKI KANTON MORAJU DOBITI OLIMPIJSKI BAZEN! 🏊