Izvještaj 25. ”Deda Mraz”, Novi Sad 2022 (25 m)

U subotu 24.12.2022. godine održan je 25. Međunarodni plivački miting „Deda Mraz“ u Novom Sadu u organizaciji plivačkog kluba “Vojvodina“ Novi Sad. Plivalo se u malom (25 metara) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena. Na mitingu je nastupilo 356 takmičara iz 24 kluba i 3 zemlje: Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Naš klub su predstavljala 2 takmičara: Andreo Đedović i Dani Musić. U izuzetno jakoj konkurenciji zmajevi su ostvarili sljedeće rezultate:

Andreo Đedović (’10) u A kategoriji dječaci ‘10 i ‘11 godište:

– 100 metara prsno, 16. mjesto, i
– 50 metara slobodno, 42. mjesto.

Dani Musić (‘11) u A kategoriji dječaci ‘10 i ‘11 godište:

– 100 metara leđno, 16. mjesto, i
– 50 metara slobodno, 39. mjesto.

Obojica su plivali veoma dobro i popravili svoja najbolja vremena. Čestitamo našim takmičarima na dobrim rezultatima i im želimo puno sreće u daljem radu.

Napominjemo da Andreo i Dani, kao i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici.

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti. Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

P.K.“Zmaj-Alpamm“