Izvještaj Međunarodni plivački miting ”Miting mladih plivača Vračar”, Beograd 2022 (25 m)

Protekli vikend 29. i 30.10.2022. godine u Beogradu je održan je Međunarodni plivački miting ”Miting mladih plivača Vračar” u organizaciji plivačkog kluba ”Vračariz Beograda. Plivalo se u malom (25 metarskom) bazenu sa 6 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom plivačkom mitingu nastupilo je 282 plivačica i plivača iz 20 plivačkih klubova iz 3 države: Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ Tuzla je uzeo učešće sa jednom takmičarkom, Zerina Vrabac. U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu preko godinu dana, osvojila 4 zlatne medalje u E kategoriji za djevojčice 2010 godište u sljedećim disciplinama:

  • 50 prsno, 1. mjesto;

  • 50 delfin, 1. mjesto;

  • 100 delfin, 1. mjesto;

  • 200 delfin, 1. mjesto.

Zerina zahvaljujući svom predanom radu i talentu, uz svoje roditelje, naše trenere i klub i dalje nastavlja prkositi nezainteresovanosti bilo kog nivoa vlasti da riješi problem bazena u Tuzli i tuzlanskom kantonu i pomogne ne samo Zerini nego svoj djeci tuzlanskog kantona i Tuzle.

Mi čestitamo našoj zmajici Zerini Vrabac na ovim fantastičnim rezultatima i očekujemo od vlasti tuzlanskog kantona i grada Tuzla da riješe problem koji imaju sva tuzlanska djeca sa nedostatkom gradskog javnog olimpijskog bazena. Pozivamo i medije da aktivnije proprate problem bazena u Tuzli i pomognu sa svoje strane sve tuzlanske mališane.

Napominjemo da Zerina, kao i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje osnovne uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici. TUZLA i TUZLANSKI KANTON NEMAJU OLIMPIJSKI (a niti bilo kakav drugi) BAZEN !!!

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti. Škola se održava na bazenu hotela Mellain, 2 puta sedmično: petak 18:30-19:30 i nedjelja 18:00-19:00 sati. Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

 

P.K. “Zmaj-Alpamm”