Izvještaj 17. ”Srđan i Maksim”, Trebinje 2022 (50 m)

Protekli vikend, 16.-17.07.2022. godine, u Trebinju je održan je Međunarodni plivački miting “Srđan i Maksim u organizaciji plivačkog kluba ”Leotar” iz Trebinja. Plivalo se u novoizgrađenom zatvorenom olimpijskom (50 metarskom) bazenu sa 10 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom plivačkom takmičenju nastupilo je preko 400 plivača iz 28 plivačkih klubova iz 6 zemalja: Austrije, Španije, Rusije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ Tuzla sa jednim takmičarom, Kenanom Dračićem, je bio jedini plivački klub iz Tuzlanskog kantona koji je uzeo učešće na ovom izuzetno kvalitetnom takmičenju. U izuzetno jakoj konkurenciji Kenan je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu preko godinu dana, osvojio 4 zlatne medalje, te ostvario sljedeće rezultate:

  • 50 delfin, 1. mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake 1516 godina,

  • 100 delfin, 1. mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake 1516 godina,

  • 50 slobodno, 1. mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake 1516 godina,

  • 100 slobodno, 1. mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake 1516 godina.

Kenanov uspjeh je plod njegovog velikog rada, truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još večeg zalaganja njegovih roditelja. Čestitamo Kenanu na odličnim rezultatima, te mu želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu do olimpijske norme, olimpijade i olimpijske medalje.


Napominjemo da Kenan i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici. Iskreno se nadamo da Kenan neće kao prethodni tuzlanski plivački olimpijci dočekati da olimpijsku normu ispliva u neadekvatnom hotelskom bazenu, jer TUZLA i TUZLANSKI KANTON NEMAJU OLIMPIJSKI (a niti bilo kakav drugi) BAZEN !!!

 

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti. Škola se održava na bazenu hotela Mellain, 2 puta sedmično: petak 18:30-19:30 i nedjelja 18:00-19:00 sati. Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: [email protected], a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

Plivački klub “Zmaj-Alpamm“ Tuzla