Izvještaj ”Vidovdanski Kup 2021”, Kruševac

U subotu 26.06.2021. godine, u Kruševcu je održan Međunarodni plivački miting „Vidovdanski Kup 2021. Organizator takmičenja je Plivački klub ”Rasina” iz Kruševca. Plivalo se na olimpijskom (50 metarskom bazenu) uz elektronsko mjerenje. Na takmičenju je nastupilo 15 plivačkih klubova sa preko 200 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Naš klub nastupio je sa sedam takmičara: Haris Konjić, Adnan Sarajlić, Kenan Dračić, Danijel Iličković, Salko Dropić, Ahmed Nuhanović i Mirza Softić.

U izuzetno jakoj konkurenciji naši plivači su osvojili 6 medalja (3 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane), a postignuti su sljedeći zapaženi rezultati:

  • Kenan Drač (‘06) je osvojio 3 medalje, dvije zlatne medalje u disciplinama 100 slobodno i 100 leđno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin.

  • Adnan Sarajlić (‘04) je osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno.

  • Danijel Iličković (‘04) je osvojio srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno.

ŠTAFETA:

  • 4×50 metara slobodno (seniorska kategorija) u sastavu: Haris Konjić, Adnan Sarajlić, Danijel Iličković i Kenan Dračić zauzela je treće mjesto i osvojila bronzanu medalju.

Ostali plivači i plivačice, koji nisu osvojili medalje, popravili su svoja najbolja vremena i ostvarili vidan rezultatski napredak sa čime smo izuzetno zadovoljni. Obzirom da je ovo takmičenje u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, ponosni smo postignutim rezultatima naših plivača. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu!

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati, a žele da ovo ljeto uživaju u čarima plivanja, pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja ”Zmajček” koja svoje treninge održava tokom cijele godine, odnosno srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391 ili emaila: [email protected]. Sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm.

Treneri P.K.“Zmaj-Alpamm“
mr.sc. Omer Delalić

mr.sc. Andrej Simić

Azur Delalić