Sastanak plivačkih klubova sa ministricom Mijatović

”Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, Ivana Mijatović danas (srijeda 13.04.2022. god.) je održala sastanak sa predstavnicima ronilačkog i plivačkih klubova.

Sastanku su prisustvovali predstavnici plivačkih klubova „Galeb“, „Sprint“ i „Zmaj- Alpam“ te predstavnici Ronilačke grupe invalida „Lukavac“.

Glavni cilj sastanka bio je razgovor o mogućnosti izgradnje Olimpijskog bazena na području Tuzlanskog kantona. Predstavnici plivačkih klubova izrazili su potrebu za bazenom, gdje bi članovi klubova mogli trenirati i pripremati se za takmičenja. Izgradnja Olimpijskog bazena, pored sportske potrebe, doprinijela bi i razvoju sportske infrastrukture i omogućila prostor za afirmisanje mladih plivača i potencijalnih olimpijaca.
Ministrica Mijatović obećala je podršku Ministarstva u okviru svojih nadležnosti.”

Tekst preuzet sa stranice Ministarstva za kulturu, sport i mlade TKhttps://mksmtk.gov.ba/view-more/izgradnja-olimpijskog-bazena/468
 
Zahvaljujemo se ministrici Mijatović i Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK na prijemu i podršci. Nadamo se da će naši zajednički napori za početak dovesti bar do idejnog projekta olimpijskog bazena kakvog plivači Tuzle i Tuzlanskog zaslužuju.
Zahvaljujemo se i predstavnicima plivačkih klubova „Galeb“-Lukavac, „Sprint“-Tuzla i „Zmaj- Alpamm“-Tuzla, te predstavnicima Ronilačke grupe invalida „Lukavac“ na ušešću.
 
Tuzlanski plivači se, iako bez bazena i uslova za adekvatan trenažni proces, takmiče sa vršnjacima koji svaki dan treniraju u bazenima (olimpijskim 50m i malim 25m). Svi zajedno se nadamo da ćemo dočekati bolje dane za tuzlansko plivanje i sport u našem gradu i kantonu.
TUZLA ZASLUŽUJE OLIMPIJSKI BAZEN! 🏊
– Trenutno preko 500 plivača u školama plivanja i takmičarskim sekcijama nema gdje trenirati.
– Dva olimpijska učesnika (Peking 2008 i London 2012).
– Preko 10.000 obučenih neplivača.
– Brojni rehabilitovani sportisti i građani.
GRAD TUZLA I TUZLANSKI KANTON MORAJU DOBITI OLIMPIJSKI BAZEN! 🏊
#hocemoolimpijskibazenutuzli
#wewantolympicpoolintuzla
#olympicpool
#swimming
#swimmingpool